WIE ZIJN WIJ

Wie zijn wij

De core business van FAIRPLANT is het in- en verkopen van onderstammen voor fruitbomen. Daarnaast vermarkt FAIRPLANT ook onderstammen voor rozen, laan- en parkbomen. Een groot deel van deze onderstammen komt uit eigen productie. Tevens verhandelt FAIRPLANT een breed assortiment aan kleinfruit.

Het hoofdkantoor van FAIRPLANT is gevestigd in Emmeloord. Hier vindt de verwerking van de planten plaats en worden planten naar de klanten getransporteerd. De handelsonderneming werd opgericht in 2005.

Afzetgebied

Onze klantenkring ligt verspreid over geheel Europa maar ook daarbuiten. Onze nog steeds groeiende klantenkring is mede dankzij het brede leveringspakket van FAIRPLANT nogal uiteenlopend. In hoofdzaak richten wij ons op de professionele boomkweker die het plantmateriaal gebruikt voor doorteelt of veredeling. Maar ook tuincentra en wederverkopers vinden bij ons een breed scala aan artikelen die geschikt zijn voor opplant in containers of voor de directe verkoop.

Garantie en service

Omdat wij voor 100 % achter de kwaliteit van de afgeleverde planten staan, nemen wij ook de verantwoordelijkheid op ons dat er tijdens de bewaring en eventueel ook gedurende het transport uitermate zorgvuldig wordt omgegaan met het plantmateriaal.

Voor de verpakking worden met name nieuwe houten boxpallets (ISPM 15 keur met afmeting 100x120x120cm) gebruikt en voorzien  van een foliezak waardoor uitdroging tijdens de bewaring en het transport wordt voorkomen. Planten die meer dan 48 uur onderweg zijn van Emmeloord naar de klant moeten worden vervoerd met koelauto’s waarbij de temperatuur op + 2 o C. wordt gesteld.

Het is onze doelstelling om gedurende het groeiseizoen iedere klant minimaal één keer te bezoeken. Tijdens zo’n bezoek worden alle belangrijke aspecten doorgesproken.
Wij vinden het van groot belang dat zowel de klant als wij zelf goed op de hoogte zijn van elkaars wensen en mogelijkheden. Om daar invulling en vervolg aan te geven wordt het bezoekrapport ingevoerd in het Officemanagement/ ERP systeem zodat deze gegevens, bijvoorbeeld tijdens het afleveringsseizoen, eenvoudig zijn terug te vinden.

Certificering en Plantenpaspoort

Op basis van de regelgeving vallen alle boomkwekerijgewassen onder het verplichte keurings- en toezichtsysteem van de Naktuinbouw. Voor virusvrij teeltmateriaal geldt dat het is geproduceerd binnen het kwaliteitscontrole- en certificeringssysteem van Naktuinbouw, door Naktuinbouw tijdens de groei is gekeurd en dat het voor aflevering bleek te voldoen aan alle voor dit materiaal gestelde eisen met betrekking tot rasechtheid, gezondheid en kwaliteit.

Dit certificaat wordt alleen verstrekt indien het teeltmateriaal afkomstig is van geïdentificeerd en/of virusvrij uitgangs materiaal. De planten worden afzonderlijk of per bos van een waarmerkstrookje Naktuinbouw voorzien (het oranje strookje).

Plantenpaspoort plichtige planten worden derhalve ook met een plantenpaspoort geleverd. Ingeval het materiaal verzonden wordt naar een ZP- gebied(Zone Protecta) wordt dit op het plantenpaspoort vermeld.